• boeken via een adviseurs
  www.golf-specialisten.nl
 • boeken via een adviseurs
  Uw golfreis op maat gemaakt
 • boeken via een adviseurs
  Hole in one!
 • boeken via een adviseurs
  Uw perfecte golf bestemming
  Golf-Specialisten.nl
 • boeken via een adviseurs
  Let us bring you
  to the green

Verenigde Arabische Emiraten

Golf in Abu Dhabi - Dubai - Ras Al Khaimah - Sharjah

De hoofdstad en grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi. Maar de overgrote meerderheid reist af naar Dubai, waar een aantal van 's werelds beste hotels te vinden zijn.

Natuurlijk bestaat een groot deel van de Emiraten uit woestijn, wat de perfecte basis vormt voor golfbanen. Voeg een beetje water toe, eigenlijk best veel water, en een paar slimme hybride grasvelden en je hebt perfecte speeloppervlakken!

Volgens de Emirates Golf Federation zijn er 21 golfclubs in de sheikdoms van de Verenigde Arabische Emiraten en het aantal groeit langzaam. De meeste clubs trekken naar Dubai en Abu Dhabi, maar er zijn ook clubs in Ras Al Khaimah en Sharjah.

 

 

Zoals de meeste mensen weten, waren de beste golfbanen in Dubai. En al vele jaren het neusje van de zalm was de Majlis-baan in de Emirates Club, de thuisbasis van de beroemde Dubai Desert Classic. Maar nieuw op het toneel zijn twee golf courses in Dubai van Greg Norman op het Jumeirah Golf Estates, genaamd Fire and Earth.

De nieuwe creaties van Kyle Phillips en Gary Player; Yas Links en Saadiyat Beach, hebben krachten gecombineerd met de National Course om de hoofdstad Abu Dhabi te verheffen tot een golf niveau dat misschien zelfs hoger is dan in Dubai.

 

 

Zoek op kaart?