• boeken via een adviseurs
  www.golf-specialisten.nl
 • boeken via een adviseurs
  Uw golfreis op maat gemaakt
 • boeken via een adviseurs
  Hole in one!
 • boeken via een adviseurs
  Uw perfecte golf bestemming
  Golf-Specialisten.nl
 • boeken via een adviseurs
  Let us bring you
  to the green

Schotland: verken de 'thuisbasis van golf'

Met een geschiedenis van meer dan zes eeuwen, bestaat er geen betere plek om een rondje golf te spelen dan in het land waar de wereld het spel aan te danken heeft. Van zeebanen (links courses) en parkbanen tot heidebanen en alles wat daar nog tussen zit, Schotland heeft meer dan 550 fantastische golfbanen waar u het spel kunt spelen. 

Waarom golf in Schotland

De 1e vermelding van golf in Schotland dateert uit de 15e eeuw (in die tijd werd het nog 'gowf' genoemd). In 1744 werd officeel de Honourable Company of Edinburgh Golfers, 's werelds oudste golfclub opgericht, in 1754 gevolgd door de Society of St Andrews Golfers (nu de Royal & Ancient Golf Club of St Andrews).

In 1764 werd de Links bij St Andrews (nu bekend onder de naam de Old Course) verkleind van 22 tot 18 holes, waarmee het standaard baanformaat dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt, werd geboren. In 1860 werd het eerste Open Championship gehouden in Prestwick – een werkelijk illustere geschiedenis dus!

Golf op de beste golf courses van Schotland

Elke golfer kent waarschijnlijk wel de Old Course of St. Andrews. Deze baan is niet voor iedere golfer weggelegd maar niet getreurd, want er zijn er nog zoveel meer. Een aantal bekende golfbanen in Schotland:

- Golfbaan Muirfield 
- Carnoustie Golf links 
- Old Course St. Andrews 
- Royal Troon Championchip Course 
- Gleneagles 
- Kijk hier voor nog meer golfcourses in Schotland 

Veel banen zijn ook voor de beginnende golfer toegankelijk maar op een aantal banen wordt een handicap limiet gesteld. Laat u dus goed informeren of neem golfles. Vraag teven naar de mogelijkheid uw golftrip te combineren met 1 van de vele golftoernooien in Schotland tijdens uw reis.

Waar verblijf ik tijdens mijn golfreis?

Schotland kent een grote variëteit als het gaat om verblijf. Naast verblijf in een golfhotel, kunt u ook kiezen voor een meer prestigieus verblijf in een Schots kasteel, een lokale bed en breakfast of een authentieke cottage en lodges op spectaculaire locaties.

Vervoer naar mijn bestemming

Op slechts een uur vliegen arriveert u al op 1 van de Schotse luchthavens Newcastle, Glasgow of Edinburgh. Ook regionale luchthavens bieden veel mogelijkheden naar deze bestemmingen. 

Indien u liever met eigen auto reis, dan reist u met DFDS Seaways vanaf IJmuiden naar Newcastle. Een ontspannen manier van reizen waarbij u zeker uitgerust uw golf-bestemming bereikt. Aan het einde van de middag scheept u in op 1 van de luxe cruise ferry’s, waar u verblijft in een hut met eigen badkamer (diverse types mogelijk). Eenmaal aan boord zal het u aan niets ontbreken. Deze luxe minicruise voorziet u van faciliteiten als bars, restaurants, winkels, bioscoop etc. 

Vraag uw reisadviseuse naar de beschikbare opties.

Beste reisperiode om te gaan golfen in Schotland

De beste reistijd voor Schotland zijn de maanden mei tot en met juli. In deze reisperiode wordt het in Schotland ongeveer 18 tot 20 graden, waarbij uitschieters naar boven en beneden mogelijk zijn. Echt heet wordt het in de zomer zelden, maar in de winter ook niet echt koud. In mei en juni is het toeristisch ook nog vrij rustig. In het najaar regent het in Schotland veel. De voorjaarsmaanden geven de meeste kans op droog weer.

Combineer uw golfreis met het authentieke Schotland

Naast golfen is Schotland natuurlijk bekend van zijn Highlands, Schotse Whisky en het meer van Loch Ness. Laat u zeker verleiden tot het combineren van uw golfreis met een bezoek aan de bekende sightseeing aspecten van dit betoverende deel van Groot Brittannië. Vergeet zeker niet om een camera mee te nemen, want of je nu in de bergen of aan de kust een balletje slaat, overal kom je geweldige uitzichten tegen.

Al klaar voor vertrek? Vraag hier vrijblijvend informatie over uw Schotland golfreis

Al klaar voor vertrek? Vraag hier vrijblijvend informatie over uw Schotland golfreis

Zoek op kaart?